”Ingen fred i generationer”

Udenrigsminister Lieberman langer ud efter sin egen regering – og bliver selv angrebet.Udenrigsminister Avigdor Lieberman har rettet et stærkt angreb mod sin egen regering.Han siger, at en løsning på den diplomatiske proces med palæstinenserne, som statsminister Binyamin Netanyahu har indledt i Washington, er ”uopnåelig”, at der ikke vil blive fred med araberne ”i generationer”, og at tidligere israelske regeringer og nu også den nuværende ikke har lært noget af 17 års fejlslagne forhandlinger.
I en tale i Jerusalem til over 1000 af sine tilhængere i partiet ”Israel Beteinu” (”Israel er vort hjem”) sagde han, at han ikke er imod håb, men ikke har nogen illusioner.

Kan ikke opnås

– Man må forstå, sagde han, at en underskrivelse af en omfattende aftale, hvor begge sider enes om at afslutte konflikten og andre krav samt at anerkende Israel som det jødiske folks stat er et mål, der ikke kan opnås næste år eller i næste generation, så ethvert historisk kompromis eller smertefulde indrømmelser vil ikke hjælpe.
Han tilføjede, at det bedste, der kunne komme ud af fredsforhandlingerne, var en langtids midlertidig aftale med palæstinenserne.

Nej til byggestop

Han lovede, at hans parti ville bekæmpe nye bosættelses-byggestop og ensidige indrømmelser og sagde, at Israel allerede havde lidt nok fra ”uansvarlige politikeres eventyr og eksperimenter”..
Kort efter at Lieberman havde fremsat sine udtalelser, blev han selv angrebet stærkt af minister for mindretals-anliggender, professor Avishay Braverman, Arbejderpartiet, der krævede ”den afstumpede Lieberman” fjernet fra sin post og sagde, at Lieberman ikke er egnet til at være Israels udenrigsminister, og at han på kritisk vis skader regeringens evne til at fungere.
Richard Oestermann