4 israelere dræbt i Hebron på tærskelen til USA-drøftelser

Fire israelske civilpersoner, heriblandt en gravid kvinde, er igår blevet skudt til døde af terrorister nær Hebron på Vestbred-området i et angreb, som Hamas terrorist-organisationen har taget ansvaret for, og som menes at have haft til formål at torpedere de direkte israelsk-palæstinensiske fredsdrøftelser, der indledes i Washington i morgen.Episoden gjorde en ende på den relative ro, der har eksisteret på Vestbredden i månedsvis og var det dødeligste angreb mod israelere i over to år.

To af de dræbte er ægteparret Yitzhak og Tali Ames fra den lille bosættelse Bet Hagai på Vestbredden, , hhv. 45 og 47 år gamle, og forældre til seks børn. De andre to dræbte er indbyggere i Kiriat Arba, nær Hebron.

De blev beskudt fra en forbipasserende bil, hvis chauffør standsede op for at verificere, at alle de beskudte var døde. Angrebsbilen er blevet lokaliseret, oplyser israelske myndigheder.

Ifølge en israelsk kilde prøver palæstinensiske terroristorganisationer at sabotere de direkte fredsforhandlinger, der skal indledes imorgen mellem israelere og palæstinensere med USA som mægler og Egypten og Jordan som indirekte deltagere, fra sidelinjen.

En højtstående embedsmand fra Den palæstinensiske Myndighed (PA), der opholder sig i Washington for at deltage i mødet, udtrykker vrede over angrebet og beskylder Hamas for at prøve at afspore forhandlingerne. Palæstinensiske sikkerhedsstyrker, der står under ledelse af Fatah-organisationen, har indledt en undersøgelse af ugerningen for at finde frem til angriberne

Skud der hørtes verden over

Skuddene i Hebron høres verden over. Timingen var på tærsklen til topmødet – og sætter såvel PA-præsident Mahmoud Abbas som statsminister Binyamin Netanyahu i et dilemma. For palæstinenserne ser det ud, som om de ikke har nogen kontrol over Vestbredden. Og Netanyahu må nu afgøre, om han måske kan bruge angrebet til sin fordel – han vil næppe afbryde mødet, men prøve at få mere ud af Abbas.

Allerede idag blev de fire ofre for angrebet begravet, under stor, offentlig deltagelse. Iaften finder præsident Barack Obamas officielle middag for de indbudte sted – Netanyahu, Abbas, Egyptens præsident Hosni Mubarak, Jordans kong Abdullah, den såkaldte “Kvartet”s Mellemøstudsending, Tony Blair (Kvartetten repræsenterer USA, Rusland, EU og FN) og den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og så er nedtællingen begyndt for en ny chance for fred i Mellemøsten.