Biskop ny formand for Danmission

Peter Fischer-Møller er nu formand for Danmarks største folkekirkelige missionsselskab.Peter Fischer-Møller, biskop over Roskilde Stift, blev forrige søndag valgt som ny formand for Danmissions bestyrelse.

Biskop Peter Fischer-Møller er nu også bestyrelsesformand for Danmission.

Han afløser Risskov-præsten Lars Mandrup (66), der efter ni år på posten ikke kunne genvælges. Danmission er Danmarks største folkekirkelige organisation, som arbejder sammen med mennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten om at forbedre deres livsvilkår.
Men hvorfor går en travl, dansk biskop i spidsen for mission i udlandet?
– Vi velfærdsdanskere bør fortsat støtte de fattige kirker i udviklingslandene, siger biskoppen.
– Biblen er oversat til alverdens sprog. Menighederne vokser frodigt mange steder i Syd, mens opbakningen svinder til de gamle kristne kulturer i Europa. Men forskellene mellem rige og fattige er stadig skræmmende stor, så der er fortsat brug for, at vi velfærdsdanske folkekirkemedlemmer giver økonomisk støtte til fattige kirker og deres indsats for at udvikle kirkerne, men så sandelig også for at bekæmpe fattigdommen og udvikle samfundene, siger han.
– Til gengæld kan vi i Vesten få afgørende ny inspiration fra samtalen og samværet med menigheder ude i verden.
Peter Fischer-Møller har selv erfaring fra ”missionsmarken”. I 2002 tog han på studietur til Mexico, hvor han studerede maya-indianernes syn på kristendommen. Det kom der bogen ”Et glimt af Gud” ud af.
Han er uddannet fra Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet, fra 1974 til 1983. Sognepræst fra 1984 til 2008 i Terslev og Ørslev kirker på Midtsjælland – og fra 1999 tillige provst i Ringsted-Sorø Provsti. Peter Fischer-Møller blev valgt til biskop over Roskilde Stift i 2008.