Ny international chef i Folkekirkens Nødhjælp

Birgitte Qvist-Sørensen er teolog og uddannet konfliktmægler.Folkekirkens Nødhjælp har ansat ny international chef, Birgitte Qvist-Sørensen. Hun kommer fra en stilling som social- og sundhedsdirektør i Helsingør Kommune, hvor hun de seneste fire år har været chef for en forvaltning med 1.600 ansatte.Birgitte Qvist-Sørensen blev udvalgt blandt 62 ansøgere og tiltræder den 1. oktober.
Ud over sit stærke sociale engagement i Danmark har Birgitte Qvist-Sørensen seks års international erfaring.

International erfaring

Hun arbejdede som programleder for Red Barnet i Bosnien og Hercegovina i tre år. Fokus var på rehabilitering i flygtningelejre.
Birgitte Qvist-Sørensen har været ansat på UNIFEMs regionalkontor i Bangkok med ansvar for kvindeprojekter i Sydøstasien, og hun har arbejdet med organisatorisk analyse for UNESCO i Paris. Desuden har hun arbejdet med forsoningsprojekter for kvinder i Belfast.
Birgitte Qvist-Sørensen siger om sit nye job:
– Jeg glæder mig meget til at bidrage til det vigtige og betydningsfulde arbejde, det er at sikre verdens fattigste et værdigt liv.
Hun er uddannet teolog fra Århus Universitet i 1991. Hun har taget Internationalt Studieår på Ålborg Universitet, med speciale i Gender and Rights – Køn og Rettigheder – og har en Master fra Copenhagen Business School i Management Development – dvs. ledelsesudvikling.

Konfliktløsning

Dertil kommer en række længerevarende kurser fra både USA, Australien og England i bl.a. personalejura, værdibaseret ledelse, udviklingsplanlægning, projektledelse, økonomistyring, konfliktløsning og mægling.
Hun var med fra starten i Center for Konfliktløsning i 1999, hvor hun også i en årrække fungerede som underviser. Fra 2000 til 2005 har hun undervist i Mellemfolkeligt Samvirke i konfliktløsning for politiske interessegrupper fra bl.a. Lesotho, Serbien og Nepal og for udsendte MS-frivillige.

Anerkendende lederstil

– Birgitte Qvist-Sørensen er strategisk og visionær og kendt for en inspirerende og anerkendende lederstil. Hun kommer med solid erfaring og kender Folkekirkens Nødhjælps værdigrundlag.
Generalsekretær Henrik Stubkjær tilføjer:
– Birgitte Qvist-Sørensen vil stå som en stærk og troværdig forhandler i Folkekirkens Nødhjælps internationale sammenslutning, ACT alliancen, og i relation til Danida, EU, FN og andre store samarbejdspartnere.

Afløser professor

Birgitte Qvist-Sørensen er 49 år, gift med Robert, som er kommunikationsmedarbejder i UNICEF. Hun har to drenge på henholdsvis 18 og 7 år.
Hun afløser Christian Friis Bach, der efter fem år som international chef har valgt at koncentrere sig om en række innovative projekter og tilknytningen som adjungeret professor ved Københavns Universitet.
/sl