Evangelist anker ikke dom

– Vi fik opmærksomhed, og det er nok, siger Christian Hedegaard.Missionsbevægelsen Evangelist fik ikke fik medhold i sit krav om erstatning fra Midt- og Vestjyllands Politi efter mistanke om børnemishandling.Børns Vilkår anmeldte bevægelsen for børnemishandling, hvilket gav mere end 200 negative avisoverskrifter og ifølge Evangelist kostede bevægelsen ca. 800.000 i tabte gaveindtægter. Derfor lagde de sag an med krav om 1 mio. kr. mod politiet, som de mener, burde have gennemskuet ”mediestuntet”.
Sagen handlede om en 11-årig dreng, som ifølge Børns Vilkår var blevet udsat for psykisk og fysisk overgreb i en søndagsskole med tilknytning til Evangelist.

Stemplet

– For os har det aldrig handlet om millioner, men om oprejsning, siger Christian Hedegaard.

– Vi er blevet stemplet som ”børnemishandlere”, hvilket nok er noget af det værste, man kan forestille sig, ikke mindst for de familier, som har haft kontakt med Evangelist, siger bevægelsens leder Christian Hedegaard.
Hele sagen blev frafaldet. Men Evangelist får ingen erstatning. Og efter en uges betænkningstid har Evangelists bestyrelse i samråd med advokat Peter Hjørne besluttet, at foreningen ikke vil anke afgørelsen fra retten i Holstebro.
– Vi ønskede at gøre opmærksom på, at vi var blevet uretfærdigt behandlet, samtidig med at vi ønskede mediernes bevågenhed, hvilket er lykkedes til fulde. Det i sig selv er guld værd, siger Christian Hedegaard.
– At vi slet ikke fik noget som helst, overraskede os, men vi har valgt at se positivt på det, da vi jo har fået budskabet om frifindelse ud til offentligheden. For os har det aldrig handlet om millioner, men om oprejsning i forhold til den pågældende sag, uddyber Christian Hedegaard.
/sl