Ex-præsident støtter Teen Challenge i USA

George W. Bush er hovedtaler ved årets fundraising-fest i november. Billetterne er udsolgt for længst – og i Milwaukee er begejstringen næsten ikke til at styre.Det er endelig lykkedes Teen Challenge i den amerikanske delstat Milwaukee at fange den virkeligt store fisk. Til årets store indsamlingsgalla kommer ingen mindre end den tidligere præsident George W. Bush.

Ex-præsident George W. Bush vil i år forgylde tilværelsen for Teen Challenge i Milwaukee i USA.
Foto: Wikipedia Commons

– Han vil ikke kun holde en tale, men også spise middag med vores bestyrelse. Oveni får de besøgende mulighed for at møde ham og for at blive fotograferet sammen med ham. Det er næsten ikke til at fatte, siger en meget glad Craig Harper, leder af Milwaukees Teen Challenge, til Assembly of God News.
Ex-præsidentens bog ”Decision Points”, hvor han blandt andet sætter fokus på den 11. september 2001 og sin egen kamp mod alkoholisme, udkommer den 9. november, hvor han også begynder sin salgsturné. Dagen efter bliver den store galla holdt i Milwaukee.
– Og da er han altså sammen med os, siger Craig Harper, som også fortæller, at organisationen i de sidste otte år har inviteret Bush til den årlige indsamling – men hver gang uden held.
Men i år skete der så et lille mirakel – og Harper har svært ved at finde ord for sin begejstring og taknemmelighed.

Bevis for omsorg

At George W. Bush vælger at besøge Teen Challenge i Milwaukee dagen efter, at hans bog udkommer, ser Craig Harper som et bevis for den tidligere præsidents omsorg for dem, der har det svært.
Teen Challenge er kristen behandling af alkoholikere og stofmisbrugere. Den blev grundlagt af præsten David Wilkerson i New York i 1959. Organisationen kan i dag tilbyde behandling på et tværkirkeligt fundament over hele verden – også i Danmark.
At rehabilitere en misbruger koster rigtig mange penge. I Milwaukee Teen Challenge findes der gennemsnitlig 65 unge misbrugere, og at indsamle midler er derfor en nødvendighed. Derfor bliver der hvert år holdt en stor fundraising-fest. Der er mange honoratiores, der gennem årene har støttet indsamlingen. Men årets trækplaster, George W Bush, bliver det nok i fremtiden svært at hamle op med.

Rift om billetterne

Allerede i forvejen tegner gallaen til at blive en stor succes. At blive fotograferet sammen med den tidligere præsident er selvfølgelig ikke gratis. Men der har været rift om billetterne, som stort set blev udsolgt i løbet af nul komma fem, og som nu giver et pænt tilskud til virksomheden.
Teen Challenge startede i Milwaukee i 1983. Seks år senere startede den første behandling for mænd. Dengang havde man otte senge til rådighed. Antallet er nu vokset til 30, og man har også igangsat behandling for kvinder.
Annica Skenberg