Mere end en samling lovsange

Brian Doerksen har været kendt i årtier for sine lovsangsalbum. Albummet ”Level Ground” er netop udkommet og udsprang af idéen om at tage lovsangen ned fra scenen og ”ud på gulvet”.Det her er mere end ”bare” en samling lovsange, siger Brian Doerksen om sit nye album. Bag hans idé om at tage lovsangen ned fra scenen ligger bl.a. ønsket om gå imod tendensen til at ophøje stjernene og fordømme synderne. ”Guds hjerte som Faderen er at omfavne os alle og placere os på samme niveau”, siger den canadiske lovsangsleder.
Ifølge Doerksen handler det mere om folks personlige historier om Guds nåde i deres liv, end det handler om musikken. Scenen er med andre ord reserveret til dem, der fortæller om Guds nåde i deres liv. Musikken er blevet til på gulvet sammen med alle tilhørerne.
Det fremgår dog ikke af selve indspilningen, som lyder som en traditionel udgivelse med 13 lovsange. Men det er bestemt berigende at vide, at det er derfra sangene har fundet vej til resten af os.
De fleste numre er skrevet af Doerksen selv, men der er også enkelte andre musik- og tekstforfattere. Bla. Tim Hughes’ ”Everything” (God in my living), som ikke bliver ringere under Doerksen hånd – bare anderledes.

Der er både stille smukke ballader, og mere livlige sange som inspirerer til bevægelse! Teksterne er klassiske for et lovsangsalbum; enkle bibelske sandheder, nemme at synge med på, og som går lige til hjertet. Forskellige kvindelige solister medvirker og giver god variation på albummet. Endnu et dejligt inspirerende lovsangsalbum, som bestemt er værd at stifte bekendtskab med!
Lisbeth