MF gået efter i sømmene

Menighedsfakultetet er ikke fundamentalister, vurderer britiske tilsynsførende.En gruppe britiske universitetsfolk har givet Menighedsfakultetets bacheloruddannelse et akademisk eftersyn.

Briternes vurdering bør lukke MF ind i varmen, mener Jørn Henrik Olsen.

Det er sket, fordi den danske uddannelsesinstitutions bacheloruddannelse er akkrediteret af University of Wales siden 2005. Derfor får fakultetet årlige besøg af britiske tilsynsførende.
Og hvad var så konklusionen efter sommerens fem-års-eftersyn?
Delegationen anser bacheloruddannelsen for at være ”robust akademisk med et ekstremt højt niveau”. Menighedsfakultetets uddannelse administreres ”professionelt på højeste niveau”. Relationen mellem studerende og undervisere er ”fremragende”. Og Menighedsfakultetet er ”innovativ i dets brug af IT til skriftlige eksamener”.

Mainstream teologi

University of Wales’ tilsynsførende vurderede ved samme besøg en gruppe bachelorstuderende. Her ønskede han at vurdere, hvorvidt der var hold i nogle løse påstande, der havde floreret om, at de studerende skulle være fundamentalister.
Efter mødet beskriver de tilsynsførende de bachelorstuderende som ”mere end kompetente” til at indgå i en debat og mere ”reflekterede” end forventet. Og deres svar var i overensstemmelse med ”gedigen mainstream teologi”, sagde briterne.

Signal til danske myndigheder

– Denne uvildige vurdering er et signal til danske myndigheder og universiteter om, at det må være på tide at lukke Menighedsfakultetet ind i varmen, når det gælder formel dansk godkendelse og bevilling af SU til vore studerende, siger Menighedsfakultetets nye fakultetsleder, Jørn Henrik Olsen.
/sl