Vækst i Mongoliet men få missionærer

I løbet af få år er der kommet 50.000 kristne i det naturskønne, men barske land. Det er dog svært at få mennesker til at melde sig som missionærer, fortæller Oddvar Ådnanes, feltleder for NLM i Mongoliet. Det norske missionsselskab har et sundheds- og et socialprojekt i landet og har brug for mange medarbejdere til opgaverne.
– Mongoliet er et samfund i vækst. Her findes gode bistandsprojekter, og de, der bosætter sig her, har store muligheder inden for friluftsliv. Folk i Norge må komme væk fra komfortzonen! siger Ådnanes.
Der er meget brug for sundhedsarbejde i det store land, men også for diakoni i menighederne, menighedsopbygning og -oplæring, vedligeholdelse af kirkebygninger, kristen litteratur, støtte til aflønningen af en mongolsk præst samt til en bibelskole i hovedstaden Ulaanbaatar, fortæller regionlederen for Mongoliet, Hjalmar Bø til NLMs blad Utsyn.
NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband), som er Luthersk Missions søsterbevægelse i Norge, driver både mission i Norge og i udlandet, ligesom LM.