Britiske katolikker – få men indflydelsesrige

Med omkring fem millioner medlemmer er Den Katolske Kirke en minoritet i Storbritannien. Alligevel er der mange katolikker, der har stor indflydelse på det britiske samfund. Dette ifølge det britiske katolske ugentlige blad The Tablet, der i forbindelse med pave Benedikts besøg for nylig præsenterede en liste over de 100 mest indflydelsesrige katolikker.
Listen rummer flere forskellige kategorier – fra politikere og forretningsfolk til artister og helt almindelige græsrødder.
Øverst på listen finder man sir Gus O´Donell, kabinetssekretær og landets mægtigste embedsmand. Efter Chris Patten, rektor for Oxford Universitet, som står som nummer tre på listen, kommer filminstruktøren Danny Boyle. Tidligere premierminister Tony Blair – som kort tid efter, at han forlod sin post konverterede til Den Katolske Kirke – er nummer fem.
Det helt almindelige ægtepar, Margaret og Barry Mizen, som modigt giver vidnesbyrd om deres katolske tro står som nummer otte. Efter at deres søn, Jimmy, blev myrdet ved et overfald, der optog hele nationen, har de nægtet at blive ofre for vrede og bitterhed. I stedet for hjælper de dårligt stillede unge med at få rettet op på deres liv.
Sangerinden Susan Boyle, som, siden hun gjorde succes i tv-programmet ”Britain’s Got Talent”, er blevet en verdenskendis, er ranket som nummer 99 på The Tablets liste.