En lærestreg fra Gud…?

– Tak, Jesus, det er os der skal have denne bil, sagde Benjamin Harbo håbefuldt og trykkede på “send” til en sms-konkurrence.

Der var store smil fra Lena og Benjamin, selv om det regnede den dag uden for Netto.

Familien Harbo bestående af mor, Lena (28), far, Benjamin (29), Noel (4), Nova (knap 2) og Luis (7 mdr), bosat i Aalborg, havde ingen bil. De kom frem ved hjælp af deres to cykler med barnecykelsæde og cykelanhænger, offentlig transport, lån af bil og ved hjælp af egne ben. Lena fortæller: «Vi følte os ind imellem lidt låst af ikke at kunne komme så langt omkring. Nogen sagde: Bare køb en billig bil. Men det ville vi ikke. Hvad hvis den pludselig gik i stykker med tre børn i bilen? Vi ville have en syv personers bil, så vi måtte bare vente!»

Benjamin så en konkurrence i en Netto-reklameavis. Der havde Natu-pharma A/S en konkurrence, hvor man kunne vinde en Fiat 500 CC. Han sendte et rigtigt svar ind fra familiens mobiltelefoner. Tirsdag d. 31. august fik Benjamin besked om, at de havde vundet bilen. Han fortæller, at han blev vildt glad, men kom til at tænke: “Gad vide, om det er spam?” Han søgte på internettet efter konkurrencen og så, at han havde deltaget tidligere i august måned. Lena, som var i legestue med børnene vidste ingenting endnu. Benjamin cyklede derhen og fortalte hende det. “ Det var virkelig uvirkeligt”, siger hun. “ Jeg græd og græd, og derefter lo og lo jeg”.

Beskeden skulle ud; alle skulle vide at de havde vundet en bil, så telefonene blev brugt meget i den efterfølgende tid. Lena fortæller ivrigt om venners reaktion; ”En ven lo bare, da han fik det at vide. Min egen søster blev helt overvældet. Hun har været i tvivl om Gud og sagt: Hvis du virkelig er til, vis dig for mig. Så da hun fik beskeden at vide, fortalte hun, hvad hun havde sagt til Gud, og at det med bilen var det største mirakel fra Gud!
“Dette er lidt personligt, men jeg vil gerne fortælle det,” siger Lena; “Vi havde dårlig samvittighed, for vi havde ikke fået givet tiende en tid. Vi er børneledere i kirken, vi kommer i, og vil gerne være forbilleder. Men så en dag gav vi Gud det tilbage, vi skyldte ham. Efter at vi havde vundet bilen, undrede jeg mig over, hvorfor det var os, der havde vundet den. Så hørte jeg en prædiken af Frede Rasmussen om tiende. Da forstod jeg, at Gud havde set vores hjerter. Vi gav til ham, og han velsignede os tilbage.

En ven sagde, at man først får noget, når man er moden til det. At få bilen nu var perfekt timing. Vi har lært mange ting i tiden uden bil. For det går sagtens at have tre børn og ingen bil. Benjamin var lige blevet færdig med sin uddannelse fredagen forinden, hvor vi den efterfølgende tirsdag vandt konkurrencen. Et nyt kapitel i livet er startet.

26.000 mennesker deltog i konkurrencen. På vegne af familien på fem skrev Benjamin ind til konkurrencen og gjorde det muligt for Gud at velsigne dem. “Muliggør Gud!“ er Benjamins udfordring.
Af Inger Elisabeth Baunedal