Nye salmer giver luft og trøst

”Salmer i sorg og glæde” sætter ord på frustrerede og forvirrede tanker om døden.Og se, jeg er med jer alle dage!
Disse forjættende Jesus-ord er titlen på en ny salme-cd med duoen Marianne Harboe og Hans Dal. I eftermiddag – torsdag den 28. oktober – uropføres de nyskrevne salmer i Vor Frue Kirke, Domkirken i København.
Salmerne er udgivet i nodehæfte og cd med Marianne Harboe som tekstforfatter og guitaristen Hans Dal som komponist.

Eftertanke og trøst

Det er den anden serie ”Salmer i Sorg og Glæde”, duoen producerer. Marianne Harboe leder Foreningen af Frivillige på Hospice og fik sidste år 100 sangere, musikere, foredragsholdere og skuespillere til at optræde gratis på hospice. Hendes engagement præger teksterne. Der er både eftertanke og trøst at hente for døende og deres pårørende. Der er plads til tvivl og tro, til vrede og glæde.

Undskyld, Jesus

Især sangen ”Undskyld Jesus, undskyld Gud” gør indtryk. Her kan man levende forestille sig et ”stout” og vrissent mandfolk, som i dødens forgård pludselig får brug for at forsone sig med Gud.
De 24 salmer fortolkes følsomt og autentisk af Hans Dal til enkelt guitarspil. Salmerne er fordelt på to cd’er og har alle fået melodinode i hæftet. Kan man ikke komme til uropførelsen, er materialet en god og varig erstatning.
Hvor godt at få sat ord på det i dag, som vi er tilbøjelige til at udsætte til det sidste.