Band i bevægelse

Prædikernes Bog siger, at der er en tid til alting. En tid til at være stille og søge svar, og en tid til at handle og bevæge sig. På ’Revelation’ fra 2008 kiggede Third Day indad og inspirerede til at søge Gud for retning i livet. Med deres 11. og seneste cd, ’Move’, tager bandet bevidst fat på anden halvdel.
Skiftet kommer tydeligst til udtryk i teksterne, der over hele linjen opmuntrer og giver fornyet tro. De er, ligesom musikken, simple og direkte og måske derfor så stærke og tankevækkende.
Bandet forsøger igen at ramme en balance, som også gør musikken spiselig for ikke-kristne.
’Move’ er derfor ikke en decideret lovsangs-cd. Det betyder imidlertid ikke, at troen er sat i skammekrogen – tværtimod forklarer flere sange kernen i evangeliet, fx sangen ’Children of God’.
Third Day er heller ikke bange for at tale om de mere ubehagelige sider af kristentroen, men husker også altid at skildre håbet i troen på Jesus.
For eksempel starter sangen ”Trust in Jesus” med ordene: ”One of these days we all will stand in judgment for / Every single word that we have spoken”. ”Vi vil blive dømt for alt, vi har gjort”, fortsætter sangen – men lysner op i omkvædet: ’Det, jeg har gjort, er at sætte min lid til Jesus, forløseren’.
Blandt anbefalelsesværdige numre hører også den forfriskende ballade ”Don’t Give Up Hope” og den energiske ”Lift Up Your Face”, som Needtobreathe har fået lov til at præge. Her kan man også høre forsanger Mac Powell dyrke sin falset. Det ene med det andet gør melodien til en af de mest originale sange på cd’en, der melodimæssigt ellers ligner det velkendte. ’Move’ har dog mærkbar mere kant end bandets seneste udgivelse, og bandets rødder i de amerikanske sydstaters musiktradition viser sig lidt tydeligere end før.
Kort fortalt: ’Move’ byder på simpel rock af bedste skuffe, masser af elektrisk guitar og huskbare melodier. Og frem for alt tekster, der udfordrer og opmuntrer dig i dit liv med Gud.
Steffen