Dansk kristen tv-kanal går over på satellit-tv

UCB har indledt samarbejde med Kanal 10 i Norge og har planer om 24-timers udsendelser.En dansk kristen satellitkanal, der sender 24 timer i døgnet er ved at være virkelighed.

Kanal 10’s grundlægger Börje Claésson (midterst), Øyvind Rygg (t.v.), daglig leder for Kanal 10 i Norge, og kameramanden Knut Tømmerbakk er glade for den norske satsning.
Foto: Thomas Ander

Den kristne tv-station UCB har nemlig droppet det digitale sendenet og indledt et samarbejde med Kanal 10 i Norge. Hver søndag står UCBMEDIA allerede nu for ”den danske aften” men på længere sigt er det langt mere i vente.
Grunden til, at UCB har skrottet det digitale sendenet er – som UCB’s Per Nielsen gjorde rede for i sidste uges Udfordringen – en konflikt med Radio- og tv-nævnet.

Uretfærdig behandling

Nævnet har har haft mange kritiske synspunkter på UCB’s programmer. På UCB føler man sig i høj grad uretfærdigt behandlet og modarbejdet af nævnet, noget som i øvrigt også skulle gælde for kristne tv-kanaler generelt.

Skjult dagsorden?

Per Nielsen siger endda ligeud, at han mistænker nævnet for i forvejen at have besluttet, at UCB skulle lukkes, og at have ledt efter argumenter, der kunne retfærdiggøre beslutningen.
Men med begrundelsen, dels at kristne stationer bliver urimeligt behandlet, dels at seertallene er meget dårlige, siger UCB farvel til de regionale sendenet og går på satellitten THOR, der kan ses i Danmark, Norge, Sverige, Færøerne og Island.
Programmene vil blive samlet i en blok søndag aften, med genudsendelse mandag morgen.
Kanal 10, som UCB nu vil samarbejde med, blev etableret i Norge først i november. Kanalen sender fra netop THOR. Den danske indsats bliver i begyndelsen måske lidt beskeden, men planen er at etablere en 24-timers dansk kristen satellitkanal.

Til flere lande

Den nye norske kristne tv-kanal er udsprunget af den svenske kristne Kanal 10, der startede for seks år siden. Direktør er den svenske pastor Börje Claésson, som også står bag satsningen i Norge. Han vil i fremtiden starte lignende kanaler i flere lande.