Flere og flere teenagere tror

Teenagere er mere troende i dag, end aldersgruppen var for 15 år siden. Det viser en undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR), som bliver offentliggjort i december.
Hele 53 pct. af elever fra 7. til 9. klasse tror på Gud. Og en tredjedel af teenagerne beder. En tilsvarende undersøgelse fra 1995 viste, at 39 pct. af teenagerne dengang troede på Gud. Den nye undersøgelse er baseret på interview med 1200 elever.
– Der er ikke som for år tilbage et ideologisk opgør med kristendommen, og de unge er langt mere inkluderende end tidligere. Man siger simpelthen i langt højere grad ja. Og derfor er det også helt okay blandt de unge at have en religiøs dimension i livet. Når far og mor bliver skilt, er det godt at kunne henvende sig til noget højere, siger CUR’s leder, Søren Østergaard, til Kristeligt Dagblad.