Gæv country-prædikant til Danmark

Anita Pearce kombinerer ægte ”country and western” stemning med klar kristen forkyndelse.
”Gæv” er lige ordet. Anita Pearce’s friske sang og klare budskab plejer at gå lige ind hos publikum. Den canadiske prædikant har flere gange besøgt apostolske kirker i Danmark. Nu kommer hun bl.a. til Kolding, Vejle, Horsens og Viborg i næste uge.
Anita Pearce rejser verden rundt 11 måneder om året. Med sig i tasken har hun sin slidte bibel og den næsten lige så slidte guitar. De to ”instrumenter” supplerer hinanden godt. Begge formidler den ægte vare – den klare forkyndelse af det centrale kristne budskab og de swingende country-sange om Jesus, frelsen og himlen, som vi elsker at lytte til ved gode gammeldags vækkelsesmøder.
Anita Pearce har rejst i flere end 20 lande, siden hun begyndte som evangelist i 1979.

– Gud, jeg vil være prædikant!

Allerede som otteårig bad hun: ”Gud, jeg vil være prædikant. Lad mig få lov til at rejse rundt i verden og prædike evangeliet!” Gud tog hende åbenbart på ordet, for prædikant er hun blevet, og en ægte én af slagsen.
Hvordan orker du at rejse så meget, spurgte jeg hende ved et tidligere besøg:
– Når man ser Guds Ånd virke, er det så spændende, at man hverken har brug for at sove eller spise. Men det kan også være svært. Nogle gange rejser jeg kun, fordi jeg føler, Gud har sagt, jeg skal gøre det, og fordi det er planlagt i min kalender. Det er især, når jeg skal være på steder, hvor det er åndeligt ”tørt” eller ”koldt”. Dér føler man sig meget ensom.

Længsel baner vej

– Men jeg har lagt mærke til, at dér, hvor der er mennesker, der længes efter Gud, dér er der frelse og frihed for folk i de frygteligste situationer: mennesker på grænsen til selvmord, eller mennesker, som har været involveret i okkultisme.
Anita Pearce henvender sig til både kristne og endnu-ikke-kristne. Hun har en særlig evne til at opmuntre:
– Jeg føler, jeg skal opmuntre de kristne til ikke at give op men gøre deres hjerter til åbne kanaler for Gud, så de kan påvirke deres omgivelser.
Hvordan mener du, kristne kan nå omverdenen med det kristne budskab?
– Jeg tror, den mest effektive måde er den personlige kontakt. Bibelen fortæller os, at Jesus er synderes ven. Det skal kristne også være, invitere hjem, spise sammen og gøre ting sammen. På den måde kan mennesker se Jesus i de kristne på en naturlig måde.
Og naturlig, det er Anita Pearce selv. Interesserede kan høre hendes tale og sang i bl.a. Apostolsk Kirke i Horsens den 7., 8. og 9. november.