Israel påtænker at oprette internerings- lejr for 10.000 afrikanske arbejdere

Israel har fået seriøst humanitært problem ind på livet – hvad skal man gøre med de tusinder af omrejsende afrikanske arbejder, der kommer illegalt ind i Israel?Ifølge israelske immigrationsmyndigheder er antallet af disse infiltratorer allerede nået op på ikke færre end 34.566 i indeværende år. I 2009 krydsede 300 månedligt over grænsen fra Egypten til Israel. I 2010 kom der gennemsnitligt 1200 måneden, foreløbig 11.000 iår. Sidste tirsdag ankom 188 personer.

Den israelske regering vil på sit næste møde om nogle dage stemme om et forslag om at opføre en interneringslejr i Negev-ørkenen for at huse omkring 10.000 sådanne afrikanere, hvor de kan leve, men ikke arbejde.

En talsmand for statsministeriet oplyser, at lignende lejre findes i vestlige lande som Australien, Holland og Italien. Målet er at imødegå det økonomiske incentiv for at tage over grænsen – hovedgrunden for denne illegale indvandring.

Forslaget om en sådan lejr kommer blot en uge efter starten af opførelsen af et grænsehegn,. der skal bremse dette.

Talsmanden siger, at lejren skal være for folk, der kommer ulovligt ind i Israel, men ikke kan deporteres, heriblandt statsborgere fra Sudan og Eritrea. De vil få føde, en seng og sundhedspleje.

Lejren skal administreres af fængselsvæsnet, men de indsatte vil kunne forlade stedet under visse restriktioner. Den skal være operationsdygtig seks måneder efter afstemnigen i regeringen.

Ramat Negev kommunalstyrelsen har allerede modsat sig et sådant åbent center, og dens formand, Shmulik Rifman, siger: “En åben lejr – jeg vil ikke have 5000 omvandrende heromkring, det vil betyde en nedtur for livskvaliteten og en stigning i kriminalitet. De vil kunne medbringe sygdomme, som tuberkulose

Social tidsbombe


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rifman har i et brev til statsminister Binyamin Netanyahu skrevet:

– Dette er Israels næste sociale tidsbombe. I Egypten afventer over en million omrejsende at komme ind i Det hellige Land. Det er jo ikke dårligt her – lønnen er god. Men dette må forhindres for enhver pris. Jeg kræver et lukket center, for beboerne maa afskæres fra det billige arbejdsmarked i Tel Aviv og andre steder.

Israels største avis, “Yediot Aharonot”, skriver idag, at menneskerettigheds-grupper advarer imod Netanyahus plan om at deportere dem og betale afrikanske lande millionbeløb for at absorbere illegale indvandrere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Landsby nedbrændt

– Vi vil foretrække at dø fremfor at vende tilbage til Afrika, siger Ibrahim Sa’ad al-Din, en flygtning fra Darfur. Det er, som om vi bliver solgt. Hvorfor kommer vi nu, og ikke for 10 år siden? Fordi der er er et problem, og folk flygter paa grund af frygt, ikke af økonomiske vanskeligheder. Den økonomiske situation i Sudan er bedre end her, og de fleste af os var godt stillede før krigen. Jeg flygtede, fordi de nedbrændte min landsby, der ikke eksisterer længere. Alle løb bort. I Israel har jeg en ny familie. Jeg kender mange her. Israel er et land, der er egnet for flygtninge, så vi troede, vi kunne finde hjælp her, fordi det jødiske folk er hjælpsomt.

Menneskeretigheds-organisationer giver også udtryk for bekymring over Netanyahus plan. Ran Cohen, der er leder af en afdeling under “Læger for Menneskerettigheder-Israel”, siger:

– Netanyahu planlægger at deportere flygtninge til afrikanske lande, efter at Israel i årevis har solgt våben til afrikanske diktaturer. Dette placerer Netanyahu helt i kategorien af de værste afrikanske diktatorer, som retter israelske våben mod hovedet af flygtninge, der kommer hertil.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netanyahu har pålagt relevante ministerier at lede efter lande, der er parat til at absorbere illegale arbejdere i Israel – et led i hvad der betegnes som hans plan om at forhindre, at Israel bliver oversvømmet af infiltrarorer – og for at bevare Israels jødiske og demokratiske karakter.