Kirke for hyklere…

”Kirken er for hyklere, løgnere og tabere”. Læser man skiltene langs motorvejen i staten Michigan, USA, ligner det endnu et angreb på kristentroen. Men denne gang kommer anklagerne dog ikke fra fjendtligsindede ateister. De kommer fra kirken selv.

”Kirken er for hyklere”, fortæller skilte langs motorvejen i Michigan, USA. Skiltene er opstillet af megakirken NorthRidge Church. Det gør måske nogen utilpas, men det er sandt, mener kirkens præst. (Foto: North Ridge Church).

Det er den amerikanske megakirke NorthRidge Church, der har opstillet skiltene.
Reklameskiltene er en del af en kampagne, der skal provokere til debat – og sænke tærsklen til kirken for søgende mennesker:
– Mange har den fejlagtige opfattelse, at kirken er for mennesker, der er bedre end andre, fortæller kirkens præst, Brad Powell. Og han kan godt forstå, hvor misforståelsen kommer fra: Kirken har selv skabt den.
– Men sandheden er, at hele menneskeheden er ens. Inden for og uden for kirken. Vi er også tabere og hyklere, siger Brad Powell.
Med kampagnen håber han og NorthRidge at ændre forestillingen om, at man skal have ’styr på det hele’, inden man må komme i kirke.
Steffen Færch