Nyt seminar for forældre

Ungdom med Opgave inviterer forældre til seminar om børneopdragelse.Ungdom Med Opgaves familiearbejde inviterer forældre til et helt nyt seminar om børneopdragelse.Børn er en gave, som vi får til låns. Det er forældrenes opgave at hjælpe dem på vej, så de kan blive selvstændige og klare sig i livet. UMO’s familiearbejde ønsker at give forældre redskaber og inspiration i denne opgave.
Det sker fredag den 3. til søndag den 5. december på træningscentret ’Sjellebro’ ved Randers.
Weekenden byder på undervisning, opgaver, tid til at snakke og ikke mindst god mad, lover arrangørerne. Børnepasning skal deltagerne så til gengæld have klaret hjemmefra.

Undervisningen

Undervisningsopgaven deles af ægteparrerne Hans og Marianne Olesen og Karen og Ole Andersen. Begge par er fuldtidsmedarbejdere i Ungdom med Opgave. De vil bl.a. komme ind på emner som:

Børns personligheder:
Fokus på kendetegnene ved fire forskellige personlighedstyper og hjælp til større forståelse for forskelligheder, og hvorfor man måske har større udfordring med et eller flere af sine børn.

Familiemodeller:
Forældrerne kommer fra hver sin familie og har forskellige ting med i bagagen. Forskellige familiemodeller kan bringe både velsignelser og udfordringer.

At bygge karakter i børn:
Forældre har en enestående mulighed for at være med til at forme og danne børnenes karakter, så de lærer at vide, hvor de skal sige ”ja”, og hvor de skal sige ”nej”. Med fokus på aldersbestemte grænser, og hvordan man fokuserer langsigtet i stedet for bare at reagere på situationen i nu’et.

UMOs familiearbejde har eksisteret siden 1987, hvor man gennem bl.a. sommerlejre, seminarer, familiebibelskoler og weekends for ægtepar/forlovede har inspireret og hjupet par og enkeltpersoner.
/lt