Stiftelse overtager populær sømandskirke i Skagen

Hele anlæget kostede én svensk krone – og nu er stiftelsen Kyrkliga byggnader för västkustfiskare, Kirkelige bygninger for vestkystfiskere, ejer af den svenske kirke i Skagen. Dette efter at en overenskomst for nylig er blevet indgået mellem Svenska Kyrkan og stiftelsen.

I 85 år har den gamle sømandskirke været meget populær blandt svenskere, og da ikke mindst vestkystfiskere og brudepar. Foto: IKON

Kirken i Skagen tiltrækker hvert år ca. 60.000 besøgende, og det er meget populært at blive gift i den gamle sømandskirke.
Det var i februar måned, at Svenska Kyrkan traf en beslutning om, at kirken skulle lukkes. Begrundelsen var, at svenskerne nu om dage tager til Thailand, og at kirken må være, hvor svenskerne er. Men dette var mildest talt en meget upopulær beslutning, og ikke mindst blandt de svenske vestkystfiskere førte den et ramaskrig med sig. Men nu er det altså klart. Fiskernes brancheorganisation har sørget for, at en kirkelig stiftelse driver kirken videre. I prisen, én krone, inkluderes præstegård, café og vandrerhjemmet, hvor der er plads til 18 gæster.