International bededag for forfulgte kristne

At blive forfulgt for sin tro er en virkelighed for ca. 100 millioner kristne i verden. Derfor satte årets internationale bededag for verdens forfulgte kristne – søndag, den 14. november – fokus på den manglende religionsfrihed på kloden.

Maleriet af den polske kunstner Henryk Siemiradzki viser en kvindelig kristen martyr fra Antikkens dage –men også i vore dage bliver kristne slået ihjel for deres tro.

Ifølge artikel 18 i FN’s menneskerettighedserklæring har ”enhver ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed; denne ret omfatter frihed til at skifte religion eller tro og frihed til enten alene eller i fællesskab med andre, offentligt eller privat, at give udtryk for sin religion eller tro gennem undervisning, udøvelse, gudsdyrkelse og overholdelse af religiøse forskrifter.”
Men det er en rettighed, som mange lande desværre ikke respekterer, og årets bededag er en oplagt mulighed for alle for at bede for dem, der ikke har retten til at tro.
Åbne døres internationale bededag for den forfulgte kirke (www.idop.org) havde sin begyndelse i 1996 i samarbejde med World Evangelical Alliance. Den er i dag den største begivenhed af sin slags i verden og har som mål at øge opmærksomheden på den forfulgte kirke.