Præst fik kongelig belønning

Gennem mange år har Carl-Erik Sahlberg, præst i Sankta Clara kirke i Stockholm, arbejdet med de udsatte i byen – hvad han også mange gange er blevet rost for. Og for nylig overrakte kong Carl Gustaf XVI ham 50.000 svenske kroner.

Den gensidige glæde var ikke til at tage fejl af da Carl XVI Gustaf overrakte legatet til præsten i Sankta Clara kirke i Stockholm, Carl-Erik Sahlberg. Foto: Svenska Kyrkan

Det er nu ikke første gang, at det svenske kongehus belønner Sahlberg. Lige efter at prins Carl Philip havde været i praktik i menigheden, kom der en klækkelig sum fra ham. Og hans forældre, kongen og dronningen, har flere gange været med til gudstjeneste i kirken.
”Vi ved godt, at kongefamilien sætter stor pris på vores arbejde blandt hjemløse og misbrugere, og gaven er et udryk for dette”, siger Carl-Erik Sahlberg til den svenske kristne avis, Världen idag.

En overraskelse

De 50.000 kroner kom som en fuldstændig overraskelse for både præsten og hans medarbejdere.
Legatet kommer nemlig fra prinsesse Sibyllas mindesfond – en fond, der hvert år tiltrækker hundredvis af ansøgere. Men Sankta Clara kirke havde ikke ansøgt – det var kongen selv, der havde besluttet, at pengene fra hans afdøde mors fond i år skulle gå til Sahlberg og hans hold.
Carl-Erik Sahlberg siger til Världen idag, at legatet nu vil blive til et flot tilskud til et behandlingshjem for narkomaner. Hjemmet, Good Foundation, hvor der er plads til otte misbrugere, ligger i det nordlige Sverige.

Behandling blev succes

Sankta Clara var med ved opstarten, og behandlingen er blevet noget af en succes. Selv såkaldte håbløse tilfælde, som tidligere er faldet igennem det sociale sikkerhedsnet, står nu på egne ben.
”De penge, vi fik fra prins Carl Philip for nogle år siden, gik forresten også til Good Foundation”, siger Carl-Erik Sahlberg.
Sankta Clara fortsætter også arbejdet med Stockholms hjemløse og misbrugere – nu også i udvidet form og sammen med nogle andre kirker. Fra starten af november er den store sal i kirken natåben, således at hjemløse har et sted at sove.
Carl-Erik Sahlberg har også skrevet mange bøger, og han er lige nu også aktuel i Danmark: hans lille hæfte Effektiv bøn er nu blevet udgivet på dansk og kan købes på www.hosianna.dk