Verdens største Jesus-statue i Polen

Den berømte Jesus-statue i Rio de Janeiro er et varetegn for byen. Med sine 33 meter skuer den ud over millionbyen og besøges hvert år af mange turister.

Der arbejdes på færdiggørelesen af den kæmpestore Jesus-statue i den polske by Swiebodizin. Indtil videre bliver den verdens største.
Foto: Janek Skarzynski, Afp-photo/Scanpix

Nu får Europa snart sin helt egen Jesus-statue med hjemsted i Polen, og tilmed verdens største! Statuen er den katolske præst Sylwester Zawadzkis (78) hjertebarn. Det er nu fem år siden, han fik idéen. Han købte en grund, fandt sponsorer og håber, at skulpturen står klar i løbet af denne måned, skriver den norske avis DagenMagazinet.
Grunden ligger i den polske by Swiebodzin med 22.000 indbyggere nær den tyske grænse. Statuen vil blive synlig fra A2, motorvejen mellem Berlin og Warszawa. Ligesom i Rio de Janeiro er statuen hvid, men i Polen får den tilmed en guldkrone, som lægger godt to meter til i højden. Inklusiv sokkelen bliver statuen 58 meter høj, og bredden af de åbne arme bliver 24 meter.
/lt