Effektivt punktum på Urchin-serien

Med masser af hygge, spænding og stof til eftertanke.Med Urchin og Stormfloden sætter forfatteren M.I. McAllister et effektivt og foreløbigt sidste punktum for sit fem bind store eventyr om egernet Urchin og de andre dyr på øen Mistelten.
I dette sidste bind trues idyllen fra hele to fronter. På den ene side har Misteltens konge og hans trofaste hjælpere travlt med at evakuere indbyggerne, før en truende stormflod rammer øen. Men evakueringen vanskeliggøres af den magtsyge Tranebær, der fremstår som en falsk profet med en klar opfattelse af at være kaldet til at frelse øen.
Undervejs får Urchin og hans venner brug for alt, hvad de kan opbyde af heltemod, tapperhed og trofasthed. Men ligesom i de fire andre bind henter de ikke kraften i sig selv. Den henter de hos Hjertet, som er den kærlige guddom, der hviler over øen.
Akkurat som i C.S. Lewis’ Narnia-serie kan man godt ignorere Urchin-bøgernes utallige paralleller til kristendommen. Der tales ikke direkte om Gud eller Jesus, men parallellerne er så tydelige og fint formulerede, at de går rent ind. Både hos målgruppen, som er juniorer og de yngste teenagere. Men også hos voksne læsere, som med stort udbytte kan læse bøgerne sammen med deres børn og bruge dem som springbræt til gode samtaler om det at tro på Gud og leve i nærkontakt med ham. I Urchin og Stormfloden er kernen i historien intet mindre end den stedfortrædende død.
At alle karaktererne i serien er dyr, er med til at opbygge en varm og hyggelig atmosfære med masser af humor, selv om handlingen ikke skorter på spænding og uhygge undervejs. Forfatteren formår på en god og afbalanceret måde at blande dyrenes naturlige egenskaber med menneskelige egenskaber.
Så spids knurhårene og tag en sidste tur med Urchin og de andre dyr på Mistelten. Har du endnu ikke bevæget dig ind i dette univers, har jeg kun et råd: Begynd med seriens første bind og forbered dig på vinterlæsning med masser af hygge, spænding og stof til eftertanke.
Ole Larsen

M.I. McAllister:
Urchin og Stormfloden
312 sider 249,95 kr.
Fokal