Humor, alvor og forbøn

– Det er, hvordan man har det indeni, der afgør hvordan man har det, sagde helbredelses-prædikanten Hans Berntsen i Køge Frikirke.Der var masser af humor i alvoren, da Hans Berntsen for nylig talte – og bagefter gik i forbøn for syge – i Køge Frikirke.

Hans Berntsen opfordrede os til ikke at brokke os over bagateller – hellere bruge kræfterne på at gøre godt. Billedet er fra et andet møde med Hans Berntsen.

Inden forbønnen understregede han, at det ikke var ham personligt, men Helligånden, der helbredte. Og opfordrede deltagerne til tro og overgivelse til Jesus.
– Det er, hvordan man har det indeni, der afgør, hvordan man har det. Hvordan har du det? Hvordan er din fred? Det giver fred at tage imod frelseren, sagde han.
Angst og bekymringer fører ingen vegne. Det gør tro og håb derimod, påpegede han.
– Vi skal acceptere det, Gud siger – uanset hvor umuligt det ser ud. For så er der en mulighed for, at det alligevel kan ske. Men der skal Helligånd til. Når Helligånden kommer over os, så får vi kraft. Vi skal slappe af og lade Gud gøre det for os, forklarede Hans Berntsen.
– Når jeg holder foredrag for forretningsfolk og taler om Jesus, er der mange, der ikke ved, om de skal smile eller tage det alvorligt. Nogle kigger ned på skoene. Men status spiller ingen rolle. Vi er alle meget ens, og det er vigtigt at have en åndelig dimension i tilværelsen. Gud har skabt os som hele mennesker. Vi skal sørge for omsorg for det hele: Krop, psyke og ånd.

Lever i frygt

– Vi topper med selvmord i Danmark. Hvorfor har vi det sådan? Mange mennesker er bange. For eksempel for at blive gamle – og for ikke at blive gamle. Døden er ikke noget, vi taler så meget om, og det giver problemer indeni. Man kan blive helt trælbundet af frygt for at dø, hvis ikke man har et afklaret forhold til liv og død.
– Jeg ved, at jeg har det bedste foran mig. Det er en vished, jeg har indeni, fordi jeg er troende, sagde Hans Berntsen.
At hvile i troen på Jesus og Gud giver fred – også til at klare de svære ting i tilværelsen.

Hjælper i Afrika

Ægteparret Inge og Hans Berntsen oplever megen fattigdom, sygdom og nød på deres mange rejser i udlandet. For eksempel i Tanzania, hvor de med Mission Danmark står for forskellige former for hjælpearbejde: Et lille hospital, en skole for 275 børn, et børnehjem for 24 forældreløse børn og etableringen af en lille menighed med 14 familier i det fattige kvarter Majengo – hvor de hjælper familierne til at blive selvforsynende med grøntsager og til at kunne sælge majs, bønner og løg i området. Hjælp til selvhjælp er bedst, er filosofien bag nødhjælpen. I øjeblikket er de også med til at bygge en kirke til masaierne i bushen.

Skammer os…

Mission Danmark er en evangelisk missionsvirksomhed, som i et samarbejde med folke- og frikirker ”ønsker at formidle budskabet om Guds kærlighed og evangeliets forvandlende og helbredende kraft”.
– Når vi så kommer hjem til et af verdens rigeste lande, kan vi godt skamme os lidt, hvis folk brokker sig over overvægt og mangel på parkeringspladser, tilføjede Hans Berntsen.
Præsten i Køge Frikirke, Michael Tangstad, havde ikke forestillet sig, at han på grund af en ankel-operation måtte byde velkommen på krykker. Han stillede sig – som langt de fleste deltagere – også i kø til forbøn bagefter.
Køge Frikirke holder til i lejede lokaler på Billeborg Gods syd for Køge og er en selvstændig frikirke. Den er en del af den karismatiske kirkeretning – og kirken har bagland i den danske pinsevækkelse.