Jubilæum med sange, vi aldrig glemmer – om jul

“Sange vi aldrig glemmer” er nu nået til nr. 9 og 10 i rækken. Og, meget aktuelt for årstiden, handler det om julesange, vi aldrig glemmer.
“Sange vi aldrig glemmer” er et non-profit-foretagende, hvor alt overskud går til uddeling af bibler i lande, hvor de kristne er trængt. Overskuddet og indsamlingen fra udgivelse nummer 9 og 10 går således ubeskåret til fængslerne og andre udsatte i Rumænien, fortæller Jørgen Christensen, som er en af initiativtagerne.
”Formålet med cd´en og dvd´en ”Men det skete i de dage” og “Himlen” er at få blikket rettet mod det håb, der er givet os, fortæller Jørgen Christensen.
CD’erne og DVD’erne udgives gennem Nyt Livs Forlag i Dronninglund.
De to sidste indspilninger ”Men det skete i de dage” og “Himlen” er optaget i Det Musiske Hus i Frederikshavn, hvor de glade sangere lader fredfyldte toner omslutte lytterne.
Der er lagt vægt på, at musikken er let og rolig, så man kan høre teksterne og dermed håbet, som fremgår tydeligt af teksterne. Det sker i fx ”Kom, alle kristne”, Hør, hvor englesangen toner”, “Når Han kommer”, ”Dejlig er jorden”, “Der, hvor ingen roser visner”, “Alt bliver nyt” og “Vi går til det land”, fortklarer Jørgen Christensen.
Det er et multiarrangement med en blanding af flere kor, en lang række solister og orkester under ledelse af dirigent Henrik Juul Andersen. Udgivelse af nummer 9 og 10 af “Sange vi aldrig glemmer” kommer på 10-års dagen for starten af “Sange vi aldrig glemmer”.
De 10 produktioner er alle blevet godt modtaget overalt i Danmark, fortæller forlaget.
Henri.