Kristen på dansktop med ny cd

Jacob Pedersens udgiver ny støtte-cd for Red Barnet.Selvom Jacob Pedersen kun er 30 år – og bestemt ikke føler sig som en del af dansktop-genren, har flere numre fra hans tidligere cd’er ligget på hitlisterne.Denne popularitet ville han gerne bruge til noget godt og har derfor netop udgivet en cd til støtte for Red Barnet.

Brænder for børn

– Jeg er selv skolelærer for en helt almindelig 5. klasse til hverdag og brænder for at hjælpe børn og unge. Både åndeligt, og også helt naturligt. Derfor var det oplagt at støtte Red Barnet, fortæller Jacob og forklarer:
– Jeg fik idéen til en støtte-cd, da jeg bidrog med et enkelt nummer til cd’en ”21 stjerneskud”, som støttede Dansk Handicapforbund.
– Der har været en utrolig velvilje til at hjælpe med at holde omkostningerne nede, fortæller Jacob, der har fået gratis adgang til god produceret musik fra et fransk musikfirma, og et dansk mastering-firma lydbehandlede cd’en til langt under markedspris.

Lovsang med country

Den nye cd ”Little children – come to me” indeholder ligesom Jacobs tidligere udgivelser en kombination af danske og engelske sange. Nogle er traditionelle gospelnumre og andre gedigne danske åndelige sange, som er blevet sunget i generationer herhjemme. Bl.a. kan man finde sange som: ”Oh, when the saints” og ”Han er min sang og min glæde”, samt de lidt mere ukendte numre ”Just a closer walk” og ”Because he lives”.
– Jeg ville nok selv betegne min stil som lovsang med et strejf af country. Alligevel har jeg set downloadsider kategorisere det som RnB/Soul, men det kan jeg ikke selv høre. Det er i hvert fald ikke den stil, som de normalt spiller på Dansktoppen, konstaterer Jacob.
Alligevel har hans tidligere numre flere gange været på andenpladsen på Dansktoppen, også selvom det er numre med stærke kristne tekster.

Afslappende lytning

Der har altid været musik i Jacobs liv, og lige fra han var en lille dreng, elskede han at synge. Han spiller også harmonika og andre instrumenter. Til hverdag bruger han sin glæde over musikken på at lede lovsang i Youth on Fire i Hjørring, og derudover optræder han af og til.
– Jeg har valgt numrene på cd’en ud fra, hvad jeg selv kan lide at synge. Og så håber jeg, det er blevet et udvalg, som også er afslappende at lytte til.
Jacobs nyeste cd kan købes på jacobpedersen.dk, og hele overskuddet går til Red Barnet.