Kirill, patriarken af Moskva, vil gerne tage en tur i rummet…

Patriarken af Moskva og Rusland, Kirill, vil gerne tage en tur i rummet. Det har han, ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax, meddelt Anatoly Perminov, der er leder af den russiske federale rumorganisation, Roscosmos.
”Patriarken vil ved lejlighed ud i rummet, og det viste sig, at han tidligere har prøvet avanceret kunstflyvning med MIG-fly”, fortalte Perminov, da han for nylig drak te med de kosmonauter, der fra december måned leder arbejdet på Den Internationale Rumstation ISS.
Patriarken siger, at rumforskningen har Den Ortodokse Kirkes fulde billigelse, og ifølge Perrminov var han meget entusiastisk over for rumsimulatorerne i træningscenteret Star City.

…hvor de fire evangelister allerede befinder sig

Patriarken Kirill vil gerne. Men de fire evangelister har allerede gjort det – taget en tur i rummet. Det var, da de russiske kosmonauter for nylig tog af sted til Den Internationale Rumstation ISS, at de fire evangelier var med i bagagen. Og der skal de også forblive.
Kaptajn Dimitri Kondratyev siger, ifølge Interfax, at mandskabet på rumskibet Soyouz TMA-20 forud for afrejsen var med til en gudstjeneste, der blev afholdt i anledning af rumflyvningen. Kosmonauterne fik religiøse gaver af præsten, fader Job, som også gav dem evangelier at tage med til ISS.