Norsk mission vil hjælpe 2.000 flygtningefamilier

2.000 santal- og borofamilier i Indien blev hjemløse, da myndighederne brændte deres byer ned, fortæller Normisjon, som nu vil hjælpe familierne.Indbyggerne i flere landsbyer i Assam kunne ikke forsvare sig, da de blev tvangsevakueret. En aggressiv menneskeflok, lejet af myndighederne, jagtede santalerne og boroerne i området og brændte ikke kun deres hjem ned, men også kirker og skoler.
”Området var i virkeligheden et stykke jungle, som tilhørte myndighederne, men familierne har boet der siden 1965”, siger Oddvar Holmedal fra Normisjons internationale afdeling.
Han fortæller også, at der fra 1996 til 1998 var en voldsom konflikt mellem de to folkeslag, og at tusindvis dengang havnede i flygtningelejre. Konflikten opstod, fordi boroerne ønskede en egen boro-stat. Det fik de nu ikke, men derimod et større område, som de styrer. Fra 2003 begyndte flygtninge at vende tilbage til deres områder. Men de, der boede i jungleområderne, måtte ikke vende tilbage, fordi de var uønskede af myndighederne, som heller ikke tilbød dem nogle alternative løsninger.
KPK