Ny hjemmeside om dansk jul i udlandet

Julen er den tid på året, hvor danskerne føler sig mest forbundne med deres kirke. Det gælder i særlig grad danskere i udlandet. Med tanke på dem har Danske Sømands- og Udlandskirker på deres hjemmeside netop lanceret en særlig side med fokus på den danske jul i udlandet.
Siden bringer blandt andet tidspunkterne for de danske julegudstjenester, der afholdes verden over. Derudover kan man læse om, hvordan julen fejres i de forskellige kirker. Der er mange, der holder åbent hus på juleaften, og på den måde kan danskere mødes med landsmænd til en traditionel dansk juleaften med flæskesteg, and og dans om juletræet.

Åbent hus i London

Det gælder fx. Sct. Katherines Danske Kirke i London.
”For mange familier er det vigtigt, at deres børn oplever en dansk jul, både materielt og åndeligt”, siger Else Hviid, der er en af to danske præster i den engelske hovedstad. Hun fortæller også, at der er en stor interesse for adventskranse, juleklip, gudstjenesten og julesalmerne.

Elektronisk julehilsen

På siden gives der også mulighed for at sende julehilsner til danskere ude i verden, hvad enten de opholder sig på land eller ombord på et skib.
”En elektronisk hilsen formindsker afstanden mellem Danmark og verden. Det betyder meget – både for dem, der er hjemme, og for dem, der er derude”, siger Margith Pedersen, generalsekretær i Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK.
Siden byder også på en julekalender, hvos man kan klikke sig ind på dagens låge og måske vinde en præmie.