Ny julemusik for hele familien

Fra funky rap til søde juleballader. Der er noget for enhver smag på den nye jule-cd fra det populære børne- og ungdomsband, Up-Side-Down.
Der går kun et år mellem hver juleaften, men der går betydelig længere mellem de gode nye julesange. Up-Side-Down har ikke desto mindre lavet en hel cd med masser af nye numre. Og endda af høj klasse.
Med cd’en serverer bandet femten sange som soundtrack til dette års familiejul. Særligt forældre i børnefamilier må nok se det i øjnene: Giver I børnene denne cd, må I indstille jer på at høre den rigtig mange gange. For ”Det handler om dig” er fuld af ørehængere, som nok skal vække begejstring blandt dem.
Heldigvis er både sang og musik af høj kvalitet, der sagtens kan konkurrere med musikken fra fx MGP eller tv-julekalenderen. Blandt vokalerne finder man også voksne, professionelle sangere som fx Laura Kjærgaard, Sabina Mathew og Claes Wegener. Men Up-Side-Downs egen talentmasse – børnene og de unge – får også masser af mulighed for at folde sig ud. I flere af sangene hører man bl.a. gruppens rappere, der virkelig lyder godt. Og i ”Adventsangen” prøver unge sangerinder kræfter med gospel-genren. Igen med stor succes.
Og så byder cd’en på stor variation. Det er et af albummets store styrker. Mens albummets to første numre, ”Julefjollesangen” og ”Sådan gik det til”, retter sig mod det yngste publikum, er resten også lytteværdige for de lidt ældre. Teksterne taler selvfølgelig børnenes sprog, men musikalsk set er hele pladen lækker at lytte på, uanset hvem du er.
Og bandet får brugt hele den musikalske palet.
”Love and love alone” er rendyrket gospel – med et stort, swingende korarrangement – og cd’ens eneste engelsksprogede sang. Med sangen ”Det handler om dig” er der dømt blød ballade. ”Ledestjernen” er rock med hurtige guitarer. Er du mere til funk og rap, så er ”Den skønne nat” et godt bud. Og endelig er der ”Hjerternes tid” – med reggae-inspirerede rytmer à la tidligere tiders landeplage ”Sig du kan li´ mig”.
Om cd’en her kommer til at plage de danske børnefamilier, vil vise sig. Den har ihvertfald potentiale.
Steffen