Gospel der rykker

Der findes ikke mange midler, der lige så effektivt som velsunget gospelmusik kan få selv kronisk morgengnavne mennesker til at finde smilet frem. Gunnertoft Gospel Singers giver en anbefalelsesværdig kur.
Gunnertoft Gospel Singers er ikke et hvilket som helst håbefuldt aftenskolekor. Da Jakob Gunnertoft startede koret i 2009, var drømmen at etablere et dansk gospelkor på professionelt niveau. Hver eneste af korets sangere er derfor udtaget ved en optagelsesprøve på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Og stort set alle sangere giver eller modtager undervisning på musikkonservatoriet og optræder og indspiller med etablerede danske orkestre.
Kort sagt: Dygtige sangere står i kø ved mikrofonerne. Ikke mærkeligt at korets første cd, ”Nobody But You”, lyder så lækker.
Og som om den faste korbesætning ikke er nok, har de inviteret en række gæstesolister til at optræde på flere af pladens 11 numre. Laura Kjærgaard synger således gospel-klassikerne ’Amazing Grace’ og ’You Raise Me Up’, og amerikaneren Gregory Boyd giver nummeret ’Battlefield’ det helt rigtige gospel-feel og sørger for at få alle lyttere med helt fra pladens start. Men kendt fra tv eller ej – hver eneste af sangerne synger knagegodt.
Også musikken ’spiller’. Fx er upbeat-numret ’Can’t Nobody Do Me Like Jesus’ swingende gospel lige efter bogen. Her er der hammond-orgel, bluesguitar og blæserkor for alle pengene. Afslutningen på nummeret er nærmest ekstatisk.
Blandt numrene findes både velkendte klassikere som ’You Raise Me Up’, ’Oh Happy Day’ og ’Amazing Grace’ (der efter min mening hører blandt pladens bedste numre), men også mere vovede arrangementer. Bl.a. U2s megahit ’Pride (In the Name of Love)’, der dog ikke er så gospel-agtigt endda.
Men ”Nobody But You” er mere end munter musik og professionel performance. Som Jakob Gunnertoft, pianist og korets ’bagmand’, skriver i cd-omslaget: ”For mig er gospel mere end musik. Det er et skabningens taknemmelige gensvar til Skaberen”. Det hjerte mærker man i musikken. ”Nobody But You” er fuld af smittende glæde.
Steffen