Mord af USA-turist opklaret – 13 arabiske terrorister arresteret

Mange i Israel har åndet lettet op, efter at politiet og Shin Bet sikkerhedstjenesten har fundet frem til, hvem der myrdede en amerikansk turist ved navn Kristine Luken i en skov nær Bet Shemesh 30 km fra Jerusalem den 18. december ifjor.Mordet fandt sted, da angriberne havde knivstukket hende og hendes partner på udflugten, Kaye Susan Wilson, som undslap, da hun foregav, at hun var død, men skønt hun var alvorligt såret lykkedes det hende at nå frem til en israelsk familie på skovtur. De slog alarm til politiet.

Efter et større detektivarbejde har politiet i første omgang arresteret fire palæstinensere fra landsbyer nær Hebron – medlemmer af en terrorcelle, som menes at være ansvarlig for to mord, to mordforsøg og mindst en voldtægt, såvelsom syv indbrud, forskellige tyverier og voldshandlinger, der stammer helt tilbage fra sommeren 2009, ifølge anklageskriftet.

Ialt 13 mænd er blevet arresteret som medlemmer af terror-cellen, der har opereret i området i længere tid, men som først blev afsløret efter mordet paa Kristine Luken.

Ifølge Jerusalems politichef, Aharon Franco, begyndte cellen som kriminel, men blev med tiden drevet af nationalistiske motiver, efter attentatet mod Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh i Dubai i januar 2010.

Det andet mord, der tilskrives cellen, var på en 53-årig israelsk kvinde ved navn Neta Blatt-Sorek, hvis lig blev fundet nær Bet Jamal Klostret for et år siden.

Politiet og Shin Bet har arbejdet intensivt på at opklare overfaldet på Kristine Luken og Kaye Wilson og fandt en åbning ved hjælp af DNA-prøver. Et afgørende bevis var blod på et snørebånd på en af de to kvinders sko – det blev brugt til at binde dem.

Den 21. december arresterede politiet to arabere ved navn Kifah Ghanimat, fra landsbyen Tzurif og Iyad Fatata, fra landsbyen Tarkumiye, ved en fælles operation med deltagelse af Shin Bet og militæret. De to mænd indrømmede drabet og rekonstrerede det.

Historien om, hvordan Kay Wilson undslap den visse død, er dramatisk og fortæller om en kvinde med åndsnærværelse, styrke og mod.


Artiklen fortsætter efter annoncen:-Jeg husker det hele klart, har hun sagt i et nyligt interview – lugten, blomsterne, vejret, hvordan angriberne så ud – og det sidste udtryk på Kristines ansigt. Jeg besluttede ikke at sløre min hukommelse, og sagde til Kristine inden hun blev dræbt: “Husk hvordan de så ud, så vi kan beskrive dem til politiet”.

Blev stukket 12 gange
Kaye Wilson blev stukket 12 gange, fire af hendes ribben blev brækket tillige med to andre ben i brystet, og hun blev også såret i mellemgulvet

– De var så brutale, det var som at være i selskab med satan i 30 minutter, siger hun. Men jeg oplevede Guds barmhjertighed. Jeg kæmpede for mit liv og brugte en lommekniv, jeg havde med mig, for at værge for mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun siger i interviewet, at hun havde tilbudt angriberne sit pas, penge og andre genstande. Hun sagde til dem, at hun var turistguide, og at der ville kome en turistbus nårsomhelst, men de blev blot ved med knivstikkeriet.

– Indtil nu har jeg rent fysisk ikke været i stand til at græde, siger hun, på grund af smerterne fra knivsårene. Jeg er stadig traumatiseret. Det var et barbari, man ikke kunne forestille sig. Mit hoved var som gele. Men jeg kunne udarbejde en plan.

Kaye Wilson går langsomt idag, hun har stadig smerter forskellige steder i kroppen. Hendes hund, der også blev knivstukket, forlader hende ikke et eneste øjeblik.

Hun siger, at hun ikke er en helt. Men mange synes, hun er det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: