100.000 nåes online

Evangelisations-tjeneste på nettet bringer det kristne budskab til mere end 100.000 om dagen ved hjælp af online-missionærer i 191 lande.Global Media Outreach (GMO) er måske den største missionsorganisation i verden, hvis man måler efter antal af missionærer. Men den er bestemt ikke den mest kendte. I hvert fald ikke blandt kristne. Til gengæld er den en af de mest kendte blandt søgende mennesker i det moderne informationssamfund. Måske ikke ved navn, men fordi de har benyttet sig af dens services.
GMO er grundlagt i 2004 af Campus Crusade for Christ. Det er en organisation, som ved hjælp af online-missionærer og evangeliserende web-sider fortæller om Jesus til mennesker som er søgende på internettet.

687.488 på én dag

GMO fortæller, at de i december 2010 på en dag fortalte evangeliet til 687.488 mennesker og at 56.854 af disse indikerede, at de ønskede at følge Jesus. Monica Sales, som er medietalsmand for GMO, forklarer, at hver gang en person på en af deres hjemmesider klikker, at de gerne vil kontaktes af en internetmissionær, tæller de det, som når man fortæller evangeliet til en person.
Der er over 5500 trænede online-missionærer tilknyttet GMO fordelt på 191 lande og GMOs materiale eksisterer på et utal af sprog. De besvarer søgende menneskers spørgsmål over e-mail på næsten lige så mange forskellige sprog. De er alle sammen frivillige, så faktisk kan alle kristne, som lever op til nogle basiskrav blive online missionærer. I 2010 var de sammenlagt i kontakt med 112 mio. mennesker.

150 forskellige sider

En af GMOs sider er www.whoisjesusreally.com. Det er den første internetside, som dukker op, hvis du på engelsk søger på: Hvem er Jesus? Her dukker der en længere tekst op om, hvad det vil sige at tro på Jesus, og hvem han virkelig er. Nederst på siden står der en bøn, som den søgende kan læse, og derfor bliver han eller hun spurgt, om de har bedt bønnen, eller om de har flere spørgsmål. Begge er spørgsmål, som vil bringe den søgende i kontakt med en online-missionær. Ud over denne hjemmeside er der mere end 150 andre, som på forskellig vis forsøger at række ud til søgende mennesker over hele verden.

Til lokale kirker

For GMO ønsker ikke blot at få de søgende til at acceptere Jesus, som frelser. Walt Wilson, som har grundlagt GMO, forklarer:
– Vi ønsker også at give en grundviden om troen på Jesus videre og derefter at forbinde den troende til en lokal kirke. Derfor har vi nu også internetbaseret undervisningsmateriale, så den enkelte troende kan se, hvor langt han/hun er nået i læreprocessen.

Det kommende år byder på en formel adskillelse fra Camp Campus for Christ for GMO, der er klar til at stå på egne ben. Men stadig med tæt samarbejde mellem organisationerne.