Fri os fra det usunde

Tusindsvis af kirkegængere er kommet på slankekur. I californiske Saddleback Church søsatte man i midten af januar en etårig sundheds-kampagne.
I USA er det ikke ualmindeligt at kunne købe hotdogs og donuts i kirken efter gudstjenesten.
– De ved ikke, at de sender mennesker i himlen for tidligt. Det er jo ikke dét, der er planen, forklarede psykiater Dr. Daniel Amen kirkegængerne, der sagtens kunne se ironien i det.
Dr. Amen er en af underviserne i Saddlebacks helseprogram, kaldet ’The Daniel Plan’. Sammen med en hjertekirurg og en specialist i stofskifte underviser han menighedens medlemmer om indkøb, kostvaner, madlavning og motion.
Men der er også et stort åndeligt aspekt i sundhedskampagnen – den tager kirkens ledende pastor, Rick Warren, sig af:
– Hvorfor gør vi det her? Fordi Jesus døde for din krop, og Helligånden bor i din krop. Bibelen siger, at vi en dag vil stå til regnskab over for Gud for, hvordan vi forvaltede den krop, som han gav os, begrunder Rick Warren kampagnen.
For at ’praktisere hvad han prædiker’ og vise sig som et eksempel til efterligning, deltager Rick Warren selv i kampagnen. Han har sat sig for at ville smide 40 kilo på det år, som helse-kampagnen tager. En ’ekstra bagage’, som han har samlet gennem sine 30 år som pastor.
– Jeg kan ikke bede jer om at blive sunde, hvis jeg ikke selv vil det, sagde Rick Warren således, da han introducerede kampagnen i december.
6000 af menighedens medlemmer valgte at følge deres pastor i tykt og tyndt og melde sig til kampagnen. Tusinder af andre følger med via internet.
Steffen