Indiske kristne frygter hinduer

De kristne i Mandla-området i Indien frygter for progromer fra hinduer, som skulle deltage i Kumbh-festivalen i sidste uge.

Den indiske Kumbh-festival tiltrækker millioner af hinduer.

Der har i mange år været flere voldshandlinger fra ekstremistiske hinduers side over for kristne i Indien. Det er især op til hinduistiske højtider, de kristne oplever sig forsvarsløse. De kristne i Mandla-området frygtede derfor for vold under festivalen, hvor man forventede ca. to mio. pilgrimme. De lokale myndigheder ville ikke garantere de kristnes sikkerhed, og derfor klagede de katolske biskopper til højesteret i Madhya Pradesh, som gav myndighederne i området ordre til at beskytte de kristne under Kumbh-festen. Også mange andre steder frygter de kristne ny hindu-vold. De ekstremistiske hinduer er ofte nationalistiske og ønsker et Indien kun for hinduer.