MUBARAKS MILLIARDER OG HANS HELBRED

Omfanget af tidl præsident Hosni Mubaraks korruption og andre lyssky affærer er nu ved at vise sig.- Åh Mubarak, fortæl os hvorfra du har fået 70 milliarder dollars, råbte protestdeltagerne i kor under de nylige demonstrationer mod Mubarak i Cairo.

Hvor stor en formue. Mubarak og hans sønner faktisk råder over, forbliver et mysterium. Men det menes, at demonstranterne nok har ret med dette ufatteligt store beløb:
70.000.000.000 dollars.

Fra Schweiz oplyses, at man der har nedfrosset Mubaraks og hans partneres aktiver, og at der vil blive krævet det samme i andre lande, hvor han har økonomiske forbindelser.

Een ting er der enighed om: Det vil blve en enorm opgave at finde frem til hans skjulte formue og få den frem i lyset – og hvad man så skal gøre med den.

Mubarak og hans sønner Gamal og Ala’a har dynget flere penge sammen end Microsofts Bill Gates, mener nogle sagkyndige.

Korruption var godt rodfæstet Mubaraks Egypten, hvor 40 procent af befolkningen på 80 millioner lever med en indtægt af højst 2 dollars om dagen, og hvor systemkritikere beskylder landets ledelse for at have tilranet sig nationens rigdomme. Imens store dele af befolkningen er forarmet.

I vide krdse er der et krav om, at der indledes en kriminalundersøgelse mod Mubarak og nogle af hans partnere. Flere af dem har allerede fået forbud mod at rejse til udlandet.

Mubarak-familien har aldrig offentligt drøftet dens aktiver. Det vides imidlertid, at hans månedlige indtægt som præsident blot var 4750 egyptiske pund (svarer til 808 dollars), hvilket står i skærende modsætning til – 70 milliarder dollars.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En del af formuen menes at være blevet skabt ved ejendomshandler i bl.a. USA og England.

Helbredet

Mubarak menes nu at opholde sig i den egyptiske ferieby Sharm el-Sheik ved Rødehavet, mødested for mange internationale konferencer. Israelske karikaturtegnere har travlt med at afbilde den 82-årige Mubarak som en mand henslængt i en liggestol ved strandkanten, men dette er næppe et korrekt billede.

Egyptens ambassadør i USA, Sameh Shoukry, siger om Mubarak, at han er ved dårligt helbred.


Artiklen fortsætter efter annoncen:To egyptiske aviser har skrevet, at Mubarak afviser medikamenter, er deprimeret og besvimer nu og da.

Dette er dog endnu ikke blevet verificeret.