Per Stig understreger DR’s kristne forpligtelse

Ny public service-aftale kritiseres for ”kristent korstog”. Nødvendigt at præcisere landets kristne kultur, svarer kulturminister Per Stig Møller (K).15.000 underskrifter fra KLF, Kirke & Medier er en medvirkende årsag til, at morgenandagten og den kristne kulturarv er blevet en del af Danmarks Radios public service-forpligtelser.

– Den kristne kulturarv er en del af den danske kultur, pointerer kulturminister Per Stig Møller.

Det møder nu kritik fra en række meningsdannere, der advarer politikerne mod at ”føre korstog med Danmarks Radio som spydspids”.
– Det er en måde at tage os alle sammen som gidsler i et nationalistisk kristent projekt, siger lektor i religionshistorie ved Københavns Universitet Mikael Rothstein til Dagbladet Information.
Og avisens ofte citerede kommentator professor og dr. phil. Frederik Stjernfelt siger:
– Jeg har ikke noget imod, at DR servicerer de kristne – dem er der jo mange af i det her land. En bekendelse til oplysningstraditionen ville omfatte, at man var forpligtet til at orientere om alle de forskellige verdensreligioner, og det er for mig public service, mener han.

Kristen kultur vigtig

Kulturminister Per Stig Møller (K) mener dog, den danske og den kristne kulturarv hænger uløseligt sammen:
– Den kristne kulturarv er en del af den danske kultur, og det synes jeg ærlig talt nok, der er grund til at understrege, sådan som samfundet udvikler sig. Vi er nødt til i en globaliseret og mere konfrontatorisk verden at præcisere for os selv, hvad vi står på.
En note i public service-kontrakten siger, at DR skal vægte den kristne kulturarv, som blandt andet indbefatter ”dækning af morgenandagt og kristne højtider”.
Det vil Socialdemokraterne og SF lave om på, hvis de får regeringsmagten. De bryder gerne medieforliget, der ellers virker 2011-2014, skriver Kristeligt Dagblad.
– Når vi får magten, regner jeg med, at vi laver et nyt medieforlig og en ny public service-aftale med DR, hvor den kristne kulturarv bliver slettet, siger SF’s medieordfører Holger K. Nielsen.
/sl