Bøder for velgørenhed

LONDON: Bystyret i London er i gang med at forberede en ny bylov, som skal forbyde hjemløse og straffe velgørenhedsarbejdere i Victoria, området omkring Westminster i London.

Westminster Abbey i London. Det er blandt andet her, at hjemløse måske i fremtiden kan få bøder for at sove.

Byloven vil gøre det muligt at uddele bøder til mennesker, der har lagt sig til at sove på offentlige steder i Victoria eller bare har redt op for natten. Der er cirka 1600 hjemløse, der sover på bænke, i parker og opgange i Victoria-området.
Hvis loven bliver godkendt, så kan de se frem til en bøde. Byloven kommer også til at gå ud over de frivillige, der hjælper hjemløse i området. Der skal nemlig også deles bøder ud til folk, der uddeler gratis mad og drikkelse i Victoria.
Byloven er indtil videre ude i en høringsrunde indtil 25. marts, hvorefter de folkevalgte skal stemme om forslaget. Bystyret i London har før forsøgt sig med en lignende bylov, men den blev aldrig til noget, fordi londonerne satte sig massivt i mod den.