Kristen minister skudt og dræbt i Pakistan

Taleban tager ansvaret for den grusomme handling, der udspillede sig i Pakistans hovedstad. Pakistans minister for religiøse mindretal er blevet dræbt i hovedstaden Islamabad, det skriver DR Udland.

Pakistans minister for religiøse mindretal blev offer for islamiske terroristers bagholdsangreb i Islamabad.

Shahbaz Bhatti var på vej til et møde i Islamabad, da tre til fire bevæbnede mænd fik standset hans tjenestebil, hvorpå de skød mindst 20 skud mod bilen. Ministeren blev ramt af 10 af skuddene og blev straks kørt til hospitalet, hvor han senere døde af sine kvæstelser.
Ministeren havde ikke sine sikkerhedsvagter med sig, da angrebet skete, og der blev fundet pamfletter på gerningsstedet med trusler om lignende aktioner mod andre modstandere af de strenge blasfemilove.
Pakistansk Taliban har taget skylden for angrebet på ministeren med henvisning til blasfemi-lovene.

Ikke første gang

Shahbaz Bhatti var kristen og havde tidligere modtaget trusler fra militante islamister på grund af sin modstand mod Pakistans blasfemi-love. Lovene gør det muligt at dømme folk til døden, hvis de fornærmer islam.
Shahbaz Bhatti var en af Zardaris betroede ministre, og angrebet er ikke det første af sin slags i Pakistan. Tidligere på året blev guvernøren i Punjab-provinsen dræbt af sin egen livvagt, da han steg ud af sin bil i Islamabad.
Livvagten smed sin pistol og rakte hænderne i vejret, da han havde skudt guvernøren.
Motivet menes også i dette tilfælde at være guvernørens modstand mod blasfemilovene.