Kristne bruger Facebook til at hjælpe jordskælvsramte

Kristne fra USA og Japan bruger sociale medier til at komme i kontakt med hinanden og finde ud af, hvor og hvordan der er brug for hjælp i de tsunami- og jordskælvsramte områder. Hjælp fra kristne organisationer verden over er begyndt at strømme til Japan. I USA har et amerikansk/japansk par brugt Facebook til at organisere hjælpen for at få den hurtigere ud til japanerne.

Jonathan og Michiko Walter Straker med deres to børn.

Det sociale medie Facebook kan ikke blot bruges til at antænde og organisere folkelige opstande i Mellemøsten. Det kan i den grad også bruges til at afhjælpe den kaotiske situation i Japan efter det kraftige jordskælv og den efterfølgende tsunamien ramte landet.
Jonathan Walter Straker og hans kone Michiko oprettede en gruppe på Facebook, der skal strømlignes og organisere hjælpen fra det amerikanske kirkesamfund Church of Christ. På få dage er gruppen vokset til at have over1400 medlemmer.Og flere kommer hele tiden til.
Michiko kommer fra Japan, men bor med sin mand i USA sammen med deres to børn. De to mødtes i Sendai, som er en af de hårdest ramte byer i Japan. Jonathan var del af en missionærgruppe fra Church of Christ, da de mødte hinanden, fortæller Jonathan i The Christian Chronicle. Parret har både familie og venner fra den japanske Church of Christ-menighed i området.
Meningen med gruppen er derfor at samle kirkesamfundet om én måde at donere penge på, men også at udveksle ideer og informationer mellem USA og Japan og om situationen i landet. Medlemmerne af gruppen kan udveksle ideer med hinanden om, hvordan man bedst hjælper jordskælvofrene. Japanske missionærledere og folk fra menigheder rundt om i Japan fortæller på gruppens væg om, hvordan situationen er i forskellige områder, og hvilken form for hjælp de har brug for.

Brug for information og nødhjælp

Hvem ved hvad? Selvom Japan er et velorganiseret og rigt land, så har mange brug for akut hjælp – men også for information. Gruppens væg bliver i høj grad brugt til at udveksle informationer om forskellige menigheder i Japan. Om kirkerne står endnu og om folk har det godt.
Jonathan Walter Straker fortæller også om, hvad der konkret mangler hos menigheder. Fx kan han konstatere, at der er et umiddelbart behov for mælkeerstatning og sutteflasker, og det har medførteen diskussion af, hvordan man kan sende tingene hurtigst og billigst muligt fra USA til Japan.

Andre sociale medier følger trop

Også Twitter og youtube bliver brugt til at dele informationer om situationen i Japan. Mange kirker opfordrer til bøn på Twitter, og på youtube kan man se en opfordring til at donere penge til den kristne CRASH-organisations hjælpearbejde i Japan.