Missionærer desperate for at få hjælpen frem

Katastrofen i Japan udvikler sig stadig i sørgelig retning. Ødelagte veje, mangle på brændstof
og situationen på atomkraftværket sætter store hindringer i vejen for hjælpearbejdet. Mens dødstallet bare stiger og stiger, så har hjælpen fortsat svært ved at komme frem til de hårdest ramte.

Byen Sendia i det nordlige Japan er hårdt ramt. Jordskælvets epicenter var 130 km ud for byens kyst, og den efterfølgende tsunami ramte byen med voldsom kraft. Tusindvis af mennesker savnes i området, og 200-300 døde er fundet på byens strand. Atomkræftværket Fukushima, der er truet af nedsmeltning, ligger blot 100 km fra millionbyen. Foto: U.S. Navy

Også de kristne organisationer kæmper for at nå frem til de nødlidende i de nordlige områder af landet, hvor folk mangler mad, vand og tag over hovedet. Men det er svært at komme frem, især fordi der er akut mangel på brændstof, og vejene mange steder er totalt smadrede.
Leder af den evangelske missiornærorganisation SEND International, Warren Janzen, fortæller:
– Det er svært at få fat i benzin. Vi havde et par af vores missionærer ude for at lede efter brændstof, men de kunne ikke finde noget over hovedet, siger han til Mission Network News.
Det piner ham, at hjælpen er svær at få frem, for der er mange, der har brug for den.
– Der er knaphed på vand, ris og brød. En af de grupper, som ville køre nordpå, lejede varevogn, som de ville fylde med vand til de nødstedte, men de kunne ikke engang finde nok til at fylde en bils bagagerum og da slet ikke en varevogn, fortæller han.
Mange hundredetusinder har mistet deres hjem i katastrofen, og derfor er der et stort akut behov for tag over hovedet og varme. Flere nætter i træk har det i den nordlige og hårdest ramte del af landet frosset om natten.
Telefonliner er nede, koordinering af hjælpen er vanskelig og at køre ud med hjælpen er nogle steder umulig. Derfor bliver mange kirker i Japan brugt som informationscentre og steder, hvor folk kan komme og få hjælp.