Let at lytte til

Det nye livealbum fra kæmpebegivenheden Passion 2011 er ligesom konferencen opmuntrende og samlende for kristne.
Lige efter nytår var der Passion 2011 i USA, som samlede 26.000 kristne studerende fra en bred vifte af kirkesamfund og mange af de kendte lovsangsledere. Det gav anledning til et nyt live-album, ”Here for you”.
Jeg elsker live-lyd, når det lykkes at fange stemningen og lyden fra 26.000 tilbedende unge. Det er denne cd måske ikke det bedste eksempel på. Til gengæld er kvaliteten af både indspilning, sangere og sange høj.
Selvom albummet både har flere kunstnere og forskelligeartede tilbedelsessange, har det en klarere kunstnerisk linie end mange andre live-lovsangsalbum, noget der er med til at gøre det til behagelig baggrundsmusik.

Det er Chris Tomlins sange og fremførelser, som dominerer cd’en, efterfulgt af David Crowder band, som jeg personligt synes rigtig godt om. De matcher hinanden fint, da de er begge rock-lovsangsledere, samtidig med at David Crowder band har en lidt mere skæv tilgang til musikken. Den afslører sig blandt andet ved en overraskende rap-sektion i en af deres sange. Der er også enkelte andre kunstnere med på albummet.

Et af mine favoritnumre på cd’en er sangen ”All my fountains” med Chris Tomlin. En sang der handler om, at selv i en tør periode i mit liv med Gud, så har jeg mine ”kilder” i ham. I det hele taget er der gode tekster på cd’en. De er ikke så komplicerede, for det er jo lovsang, men de er talende og opmuntrende og nemme at gå til – ligesom resten af cd’en.
For det er cd’ens styrke, at den er bred og produceret med en bred gruppe af unge for øje. Derfor får man naturligvis ikke den usædvanlige oplevelse med denne cd. Til gengæld er risikoen for irriterende overraskelser også langt mindre.
Karsten