Mænd diskuterer køn i kirken

Kvinderne er i flertal både blandt de studerende på de teologiske fakulteter og i præsternes rækker. Det bør få mændene op på barrikaderne, mener Martin Drengsgaard, der netop er blevet ansat som sognepræst i Bethlehemskirken.
– Det er en vigtig side af kristendommen, at Gud tager imod det fortabte menneske. Men vil kirken ikke andet end at trøste og være rummelig? spørger han.
Han efterlyser fortsat fokus på mere handling og kamp, det han kalder ’maskuline værdier’, i Folkekirken.
– Nogle mennesker gik bort fra ham, fordi hans udfordring var for voldsom og risikofuld. Flere steder i Bibelen bliver Gud fx omtalt som kriger. Det er også vigtigt, at få den del af gudsbilledet med, der rummer de mere slagfærdige sider, siger Martin Drengsgaard til kirkenikøbenhavn.dk.