Ramaskrig over Morgenandagt

Mediefolk og politikere raser over, at DR flytter Morgenandagten fra P2.
Jeg er sur. Godt gammeldags sur! DR smider den 80-årige gamle Morgenandagten ud af P2 og over på den mystiske konstruktion, der hedder DAB.
Det skriver redaktør i Roskilde Stift Bo Nygaard Larsen på sin blog.
Også chefredaktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager protesterer i skarpe vendinger:
– Danmarks Radios beslutning er et knæfald for en populistisk programtænkning, skriver han på lederplads. – Med beslutningen om at fjerne Morgenandagten fra FM-båndet og dermed mainstream-radio marginaliserer Danmarks Radio kirke og kristendom… Det er også et skuffende og forstemmede eksempel på, at sekulariseringen går sin sejrsgang i Danmarks største medie- og kulturinstitution.
Også politikere har reageret skarpt. Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har spurgt kulturministeren, hvad han vil gøre, for at DR lever op til sin forpligtelse at formidle den kristne kulturarv.
De Konservatives kirkeordfører Charlotte Dyremose siger:
– Det er en grotesk omlægning af Morgenandagtens placering, netop efter at vi alle er opmærksomme på, at der lige er indgået en ny public service-aftale… Det ser ud, som om Danmarks Radio ikke tager formidlingen af den kristne kulturarv seriøst nok, siger hun og bakkes op af Venstres kulturordfører, Troels Christensen, der mener, at DR’s beslutning ”ser mystisk ud”. Dansk Folkepartis Karin Nødgaard tilføjer:
– Vi har været optaget af at få den kristne kulturarv ind i kontrakten, og derfor er det beklageligt, hvis DR flygter i denne sag, siger hun.