Stadigt flere unge i Israel vil være elitesoldater

Unge israeleres motivering for at gøre tjeneste i militærenheder er ved at sætte rekord – for første gang har otte af 10 rekrutter med “kamp-profil” anmodet om at komme i eliteenheder.Dette er en 10 procents stigning, sammenlignet med 2007. Motiveringen har været stigende i de senere år, efter Israels krige mod Hizbollah i Libanon og mod Hamas i Gaza-striben.

– Der er ingen tvivl om, at tusinder af unge forstår behovet for at være i allerforreste linje, siger en militær kilde. Antallet afspejler deres ønske om at blive kampsoldater.

Kilden oplyser, at 79.5 procent af rekrutterne ved indkaldelsen i marts ønskede at gøre tjeneste som kampsoldater, sammenlignet med 75.8 procent i marts ifjor og 73.3 procent i marts 2009.

Generalmajor Avi Zamir, der er chef for hærens direktorat for menneskelige ressourcer, siger, at den øgede motivering er imponerende, at den giver grund til stolthed over de unge, og at den er resultatet af militærets og samfundets bestræbelser på at undervise befolkningen i vigtigheden af bevare en “folkehær”.