12-årigt geni gennemhuller Big Bang

Selvom Jacob Barnett knap er tretten år, arbejder han allerede med fysik på Einstein-niveau.Jacob Barnett er allerede kendt som geni, selvom han først fylder 13 om nogle uger. Han går på universitet, hans IQ er højere end Einsteins, og han arbejder for sjov på en udvidet version af Einsteins relativitetsteori.

De medstuderende på uni. skulle vænne sig til hans alder.

Samtidig har Jacob, eller Jake, som han bliver kaldt, asperges syndrom, så hans liv er ikke altid lige nemt. Om natten har han svært ved at sove for alle tallene, som rumsterer i hans hovede. Og hans venner forstår ikke, når han snakker om matematik.
Men der er også gode ting. Han regnede sig igennem hele gymnasiets pensum på 2 uger og elsker fysikken på universitetet. Og hvad bruger han sin fritid på? Jo, der kan han da lige tænke Big Bang-teorien igennem og forklare, hvorfor den ikke kan fungere.
Forklaringen er kompleks, men kort fortalt beskriver han, at Big Bang ville svare til en supernovaeksplosion, og sådan en ville ikke skabe nok kulstof til universet hurtigt nok.
– Sådan kan verden ikke være blevet skabt, for der ville ikke være 7 milliarder år til at fusionere det. Så skulle vi være 21 milliarder år gamle, og så ville alt falde sammen, forklarer han kryptisk til Indianapolis Star.
Eva