250.000 udenlandske turister til påske i Israel

Den kristne påske og jødernes Pesach-fest falder næsten sammen iår, og det israelske turistministerium oplyser, at man forventer over en kvart million udenlandske turister
til Israel for at deltage i højtiderne.
Langfredag er i år den 22. april, og et højdepunkt under påsken for ortodokse kristne er ceremonien med den hellige ild, der vil finde sted i Gravkirken i Jerusalems Gamle By på lørdag, med deltagelse af tusinder af andagtssøgende, som vil trænges i de smalle gyder på vej til kirken. Dagen efter, påskedag, finder den traditionelle gudstjeneste sted i Gravhaven i Jerusalem med deltagelse af hundreder af skandinaviske turister.

Jødernes Pesach-fest – til minde om udgangen af Egypten,udfrielsen af trældom og opnåelse af frihed for det jødiske folk – er allerede indledt. Festen begyndte mandag aften den 18. april med ”seder”-måltidet med de tilhørende gamle ritualer og sange. Pesach slutter den 25. april – Anden Påskedag.

Antallet af turister, der nu strømmer til Israel fra store dele af verden for at deltage i påskehøjtidelighederne, er gået lidt ned sammenlignet med ifjor, og dette forklarer de israelske turistmyndigheder med den sidste tids uro i forskellige Mellemøst-lande.

I det første kvartal af 2011 ankom 741.000 turister hertil, en nedgang på 1 procent sammenlignet med samme periode ifjor.

Foer at opmuntre kristen turisme til Israel har turistminister Stas Meseznikov fremmet forskellige projekter, bl.a. en hiking-tur ad det såkaldte ”Evangelie spor”, en 65 kilometer lang rute fra Nazaret til Capernaum, som følger den vej, Jesus menes at have vandret.