Danmarks unge skal møde eventyrlystne kristne

Kommende volontører i YFCs fornyede missionskoncept får en blanding af bibelskole, konfirmandmission og oplevelser.- Jeg ville ønske, at jeg selv var 19, så jeg kunne prøve det her, lægger Daniel ud.

Band-besøg på efterskoler fungerer allerede i forvejen godt for YFC. Her chiller bandet Skylit i en efterskoleklasse og fortæller om deres tro og musik.

Daniel Haahr Baun er organisationsudvikler hos Youth For Christ (YFC) og en af hovedmændene bag deres spritfornyede volontørkoncept.

Vil hjælpe kirkerne

– Det begyndte for et år siden, hvor vi vurderede det arbejde, vi gør i forvejen. Vores arrangementer med kristne bands på efterskoler fungerer supergodt, men det fungerede ikke helt så godt for konfirmanderne, da bands’ene oftest er engelske, og der er konfirmanderne ikke helt på hjemmebane endnu, forklarer han. Han understreger, at der er 50.000 konfirmander årligt på landsplan, som for en stor dels skyld ikke bliver rigtig ramt af konfirmationsundervisningen.
– Det ville vi gerne hjælpe kirker og præster med at gøre bedre, så derfor tog vi os en god lang spørgerunde til lærere, præster og unge og er nu kommet op med et fornyet koncept. Vi lancerer et team af danske volontører, som skal arrangere eventdage og konfilejre for de kommende konfirmander, forklarer Daniel, som har svært ved at få hænderne ned over, at alt er faldet på plads.

8000 unge på ét år

YFC har også tidligere hjulpet til på konfirmandlejre, men nu skal de selv stå for det. Og det skal være helt vildt godt.
– Det, vi laver, skal være helt oppe at ringe. Ellers har vi ikke nogen berettigelse i forhold til folkekirken, og ellers når vi ikke ind til de unge, forklarer Daniel. Derfor vil han have eventyrlystne volontører, som ikke har tænkt sig at sidde på deres hænder.
– Vores ambitiøse mål er, at volontørgruppen skal nå ud til 8000 teenagere inden maj 2012, altså omkring 125 events. Det er meget. Men ud fra vores erfaring er det realistisk, mener han.

Rejser er inkluderet

Volontørerne, som kommer til at bo i lejlighed sammen med en teamleder, skal betale 15.000 for et helt år inkl. kost og logi. Desuden er der tre rejser inkluderet i prisen og en hel del bibelundervisning.
– De første måneder vil der være ret intens bibel- og trosundervisning. Jeg har allerede 14 dygtige gæstelærere, som har sagt ja til at komme, fortæller han. Der bliver plads til 6 volontører i projektet. To af dem vil primært være beskæftiget med bandarbejdet på efterskolerne, og de andre 4 skal knyttes til arbejdet i konfirmandregi.
Den sidste rejse går sandsynligvis til Uganda. I hvert fald kommer den til at vare i omkring to måneder, og de privilligerede volontører får på den måde også mulighed for at stifte bekendtskab med mission i udlandet.
– YFC arbejder både i Danmark og i udlandet, og det skulle vores volontørprogram også afspejle, forklarer Daniel, som er helt vild efter at komme i gang.

Troen på Gud kan hjælpe

– Vi havde en event i januar for at prøve konceptet af. Det var rigtig godt. Vi gør det her, fordi vi gerne vil, at danske konfirmander skal have chancen for at møde unge troende mennesker, som de kan relatere til. For troen på Gud kan gøre en kæmpe forskel i de unges liv – både nu og i al evighed. Vi tror ikke lige, at vi kan ændre hele ungdomskulturen i Danmark, men vi kan da i det mindste gå ind og påvirke med noget godt, mener Daniel.