Familiegospel i Faaborg en succes

70 gospelsangere i alle aldre fyldte Horne Kirke den 2. april.
Johanna Westphal er vist det, man kan kalde en ildsjæl. Hun har på egen hånd stablet et gospelkor på benene, og de 70 sangere fra 8 år og ”guldalderen” afviklede en stor workshop i Horne Kirke i Faaborg den 2. april.

Peter Steinvig leverede varen på gospelworkshoppen, Johanna Westphal havde arrangeret.

– Jeg tog initiativet, fordi min gospelunderviser skulle føde. Og så tænkte at jeg, at jeg måtte byde børnene noget i mellemtiden, fortæller hun.
Hun har selv sunget i Peter Steinvigs gospelkor ”Grace” fra Karlslunde Strandkirke og flyttede for tre år siden til Fyn. Her startede hun sidste år et børnegospelkor ”Korinth Gospeltrolde”.
Johanna Westphal er født Bremen i Tyskland. Hun er kommet i Karlslunde Strandkirke sammen med sin mand Mogens gennem 17 år. Men det har været svært at finde en tilsvarende i Korinth på Vestfyn.

Måtte gøre noget

– Jeg tænkte: Noget må jeg gøre her i Korinth. For mig er stilstand lediggang. Jeg har tid og erfaringer.
Sidste år i september startede jeg børnegospelkoret. Jeg synger også i Faaborg Gospelkor.
Begge kor har samme underviser, som skulle føde i marts eller april. Og så følte Johanna, at hun ikke kunne lade børnene i stikken.
– Begge kor havde ikke nogen underviser i de sidste måneder af vores sæson. Det er tredje gang, at jeg arrangerer en Gospel Workshop her. Så jeg gik bare i gang.
Med sig havde hun de meget dygtige og erfarne musikpædagoger fra København Peter Stensvig og Trine Halse.